портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Олексій Резніков наголосив на необхідності прискорення реалізації проєкту «Вода Маріуполя»

Опубліковано 13 вересня 2021 року, 14:55

Реалізацію проєкту «Вода Маріуполя», який передбачає будівництво заводу з постачання питної води у м. Маріуполь, обговорили в рамках робочої поїздки до м. Маріуполь делегації під головуванням Віцепрем‘єр-міністра України - Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексія Резнікова сьогодні, 13 вересня.

Олексій Резніков наголосив, що зволікати з реалізацією проєкту не можна, оскільки нагальним є не лише вирішення питання водопостачання, але й строки, визначені у ратифікованій Верховною Радою угоді.

«Ми тут всі переслідуємо одну мету - допомогти мешканцям міста. Проєкт «Вода Маріуполя» - найважливіший проєкт, направлений на забезпечення гуманітарних прав і потреб населення. Люди чекають на будівництво, чекають на якісну питну воду. Як ми сьогодні почули від міського голови, мова йде про півмільйони українських громадян. І ми маємо зробити все, аби прискорити його реалізацію: як з боку української, так і з боку французької сторін. І я радий тому, що проєкт є спільною стратегічною метою в роботі Уряду України, наших партнерів і друзів - Уряду Франції та, звісно ж, місцевої влади. Тому я з впевненістю можу сказати - в Маріуполі якісній питній воді бути! Більше того, такі проєкти мають і можуть бути в інших населених пунктах», - заявив Віцепрем‘єр-міністр України.

Резніков додав, що дії всіх учасників проєкту й надалі мають бути скоординовані задля вирішення поставлених завдань в строк і початку спорудження заводу у 2022 році.

В рамках наради виступили українська сторона, в особі Маріупольського міського голови Вадима Бойченка, та французька сторона, в особі представників компанії BETEN INGENIERIE, яка, власне, й реалізує проєкт будівництва.

Вадим Бойченко наголосив, що Маріупольська міська рада планує отримати техніко-економічне обґрунтування проєкту вже до кінця року.

В свою чергу, представники компанії BETEN INGENIERIE повідомили, що наразі на завершальному етапі визначення земельної ділянки під будівництво.

Важливо, що проєкт передбачає як будівництво новітніх споруд з очищення питної води та зменшення її втрат в мережах водопостачання та скорочення витрат на електроенергію, так і модернізацію та технічне переобладнання наявних насосних станцій та інженерних мереж в межах міста Маріуполь.

Нагадаємо, проєкт повністю фінансується Францією шляхом надання пільгового кредиту, сума якого сягає 64 млн євро, а його умови є дуже вигідними: кредит надається на строк 30 років, відсоткова ставка складає 0,08% річних, а пільговий період становить 10 років.

Відповідну угоду щодо реалізації проєкту Уряди України та Франції підписали у лютому 2021 року.


Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України