портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Олексій Резніков провів онлайн-зустріч з новообраними головами населених пунктів Донецької та Луганської областей

Опубліковано 15 грудня 2020 року, 18:13

Віцепрем’єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції Олексій Резніков  провів зустріч з новообраними головами населених пунктів Донецької та Луганської областей у режимі онлайн. 

"Подібні зустрічі необхідно проводити хоча б раз на місяць для того, щоб постійно тримати руку на пульсі подій. Зі свого боку міністерство готове забезпечувати адвокацію інтересів громад перед іншими міністерствами та органами державної влади для того, щоб новостворені громади мали можливість розвиватись, а новообрані голови громад мали постійну підтримку у своїй роботі", - зазначив Олексій Резніков. 

Під час спілкування з головами територіальних громад  були обговорені найбільш важливі питання, серед яких робота лікарень в умовах пандемії COVID-19, наповнення бюджетів ОТГ та міжбюджетні трансферти усіх рівнів, питання компенсації частки податку на землю, яка тимчасово використовується для розміщення оборонних споруд у районі проведення ООС, та інші питання функціонування громад. 

Голова Донецької ОДА Павло Кириленко відповів на питання голів ОТГ Донеччини і також підкреслив необхідність проведення подібних зустрічей. 

"Я звик поважати час інших людей, тому пропоную у подальшому зустрічі з головами громад проводити дистанційно. Ми пропрацюємо алгоритм роботи та надамо його міністерству для того, щоб ці зустрічі та обговорення проблемних питань мали чіткі результати, а не перетворювались у формальність", - наголосив очільник області.