портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Організовано лекцію «Україна – Русь. Власний шлях української державності»

Опубліковано 27 липня 2023 року, 17:33 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

27 липня 2022 року напередодні відзначення Дня Української Державності для молоді та молодіжних працівників Донеччини управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації спільно з Державним архівом Донецької області було організовано лекцію «Україна – Русь. Власний шлях української державності». Спікером лекції стала Яна Власова, головний спеціаліст відділу використання інформації документів Державного архіву Донецької області.

Історія українського державотворення засвідчена першими згадками про заснування столиці Давньоруської держави – міста Києва та подіями, пов’язаними з діяльністю князя Київського Володимира. Проте, імовірно, її коріння сягає тисячолітньої глибини. У IV-II тисячоліттях до нашої ери на Волині, Придністров’ї та Причорномор’ї розквітла Трипільська культура – сучасниця Стародавнього Єгипту.

Нам не 31 рік, нам щонайменше тисяча років. Адепти «руського міра» обожнюють повторювати, що держави України не існувало до 1991 року. Так, в різні часи ми носили різні імена – Русь, Гетьманщина, Українська Народна Республіка, Україна. Зміна назви – нормальний процес еволюції держави. Наприклад, Китай змінював назву кожний раз із появою нової династії. Не назва об’єднує людей в народи і держави, а спільність минулого і прагнення майбутнього. Ми поділяємо землеробський спадок трипільців, демократію антів, духовність Давньої Русі, військовий дух козацтва, культурні та наукові надбання цілих поколінь, змушених творити в російській окупації. І поклик цієї спадщини настільки потужний, що в лютому 2022 року на його захист піднялася вся країна. І спільними зусиллями, ми відсвяткуємо ще не один День Незалежності нашої держави – України!

За інформацією управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації