портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Освітні локації на базі гуманітарних штабів Донеччини працюватимуть і влітку

Опубліковано 16 червня 2023 року, 15:15

Почалися канікули, але освітні локації, які були створені у цьому році на базі гуманітарних хабів для тимчасових переселенців з Донеччини у багатьох регіонах країни, продовжуватимуть свою діяльність. Організована робота 143 літніх освітніх шкіл, що працюватимуть влітку в режимі онлайн.  Про це розповіла на брифінгу директор департаменту освіти і науки Донецької облдержадміністрації Тетяна Сідашева.  

Вона нагадала, що на території області створено і працюють 21 освітній консультаційний пункт (як у деокупованих Лиманській та Святогірській громадах, так і на тилових територіях). Географію подібних пунктів у цьому році було розширено за межі області - протягом останніх трьох місяців департамент освіти і науки разом з територіальними громадами відкрили 52 освітні локації у гуманітарних штабах в різних регіонах України. Багато таких локацій, як, відповідно, і хабів, сконцентровано у містах Дніпро (14) та Київ (8). 

- Саме на таких освітніх локаціях працюють педагогічні працівники для того, щоб можна було надавати консультацію дітям з деяких предметів, проводити позашкільні заходи. Ці локації не перестануть працювати і влітку, - розповіла Тетяна Володимирівна. - Ми вже організували роботу 143 літніх освітніх шкіл, які працюють в режимі онлайн. 

Велику увагу приділятимуть підготовці дітей до першого класу, бо через безпекові умови не було можливості організувати роботу дошкільної освіти, і тому майбутні першачки зараз потребують особливої турботи.

Нагадаємо, у школах Донеччини в цьому році 587 медалістів.