портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Освітяни Донеччини взяли участь у Форумі освітніх інновацій

Опубліковано 23 серпня 2024 року, 11:24 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Завершальним акордом ювілейного Х Конгресу освітян Донеччини «Нові часи: особистість понад усе!» став Форум освітніх інновацій, організований для вчителів української мови та літератури, зарубіжної літератури, іноземних мов, історії, правознавства та громадянської освіти, курсів морального спрямування, мистецтва, бібліотекарів. Захід пройшов у змішаному форматі: 20 освітян стали активними учасниками майстерок в Університеті менеджменту освіти НАПН України, близько 400 педагогів і бібліотекарів Донеччини доєдналися через телеміст.

Форум працював за чотирма векторами. У першому – «6 клас: НУШ в дії» – педагоги представили свій методичний доробок, заснований на досвіді реалізації завдань Нової української школи на адаптаційному рівні впровадження. Учасники заходу мали змогу ознайомитися з досягненнями в навчанні здобувачів освіти через вивчення предметів освітніх галузей відповідно до вимог Державного стандарту базової середньої освіти, а також із продуктивними практиками проведення уроків та позаурочних заходів у 6 класі.

У межах другого вектора – «Штучний інтелект & педагог: битва титанів» – освітяни презентували методичні знахідки щодо інтеграції штучного інтелекту в освітній процес для персоналізації навчання та підвищення ефективності освітніх програм; використання штучного інтелекту для створення інтерактивних навчальних матеріалів; застосування інструментів штучного інтелекту для оцінювання знань учнів та надання їм зворотного зв’язку. 

Третій вектор «Методи й техніки навчання: інтеграційні рішення» був спрямований на вивчення методик, спрямованих на формування цілісної картини світу у свідомості учасників освітнього процесу через органічне взаємопроникнення матеріалу з різних галузей знань. 

Учасники четвертого вектора «Гейміфікація навчання: успішні практики» поділилися досвідом використання ігрових елементів в освітньому процесі та представили цікаві проєкти.

За результатами триденної роботи Конгресу ухвалено спільну резолюцію, яка визначає шлях та розвиток освіти Донеччини на 2024-2025 навчальний рік.