портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Оздоровлення дітей з Донеччини в ДП МДЦ «Артек»

Опубліковано 15 серпня 2023 року, 13:59 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

У поточному році під час літньої оздоровчої кампанії діти з Донеччини отримують послуги з оздоровлення та відпочинку в умовах ДП МДЦ «Артек». Наприкінці липня дитячий центр «Артек» почав приймати дітей на оздоровлення зі всієї країни. Кожну зміну центр охоплює оздоровленням 300 дітей з числа тих, які потребують особливої уваги та підтримки, а саме:

- дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування;

- дітей, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичних операцій, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації у Донецькій та Луганській областях, бойових дій чи збройних конфліктів або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районі проведення антитерористичних операцій, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації у Донецькій та Луганській областях, бойових дій чи збройних конфліктів, а також внаслідок захворювання, одержаного у період участі в антитерористичній операції, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації у Донецькій та Луганській областях;

- рідних дітей батьків-вихователів або прийомних батьків, які проживають в одному дитячому будинку сімейного типу або в одній прийомній сім’ї;

- дітей з малозабезпечених сімей.

12 серпня в ДП МДЦ «Артек» (Закарпаття) розпочалась друга тематична зміна «Культурно-мистецький проєкт «Все буде – Україна!», яка триватиме по 1 вересня.

У гостинній Закарпатській області кожен артеківець зможе сповна насолодитися незабутніми пейзажами, відпочити на березі гірської річки, чи провести приємні моменти на чистому повітрі, сповненому ароматів полонин та лісів. Однією із пріоритетних програм в Артеку є соціально-психологічна реабілітація та підтримка дітей та підлітків, що постраждали внаслідок травм війни. Головною метою та завданням дитячого центру є допомога дитині пережити жахіття війни, відновлення її психоемоційного стану та зняття тривожності, сприяння формуванню оптимістичного ставлення до власного майбутнього. Цю програму забезпечують фахівці Артеку, які пройшли підготовку за сприянням Благодійного фонду Катерини Білоруської та отримали сертифікати Ізраїльської коаліції травм – авторитетної в світі асоціації неурядових організацій в сфері психосоціальної підтримки населення, які постраждали від різного роду катастроф, в тому числі від війни.

На тематичній зміні головними подіями стануть заходи, присвячені Дню Державного Прапора України та Дню Незалежності України. Ключовими заходами зміни стане участь у проєктах, які претендують на рекорди України. Це «Головний символ України – Тризуб», викладений із кольорового каміння на горі Стій, та полотно з побажаннями «Лист воїнам ЗСУ до 32-ої річниці Незалежності України», а також вироблення «Дерева миру», котре складатиметься з 1000 голубів миру.

Артеківці отримують незабутні враження та знайдуть нових друзів, побувають на цікавих та пізнавальних екскурсіях.

Наступна зміна в ДП МДЦ «Артек» планується з 04 вересня 2023 року.

Для отримання путівок необхідно звертатися до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення рад територіальних громад за місцем проживання.

За інформацією департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації