портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Парламентарії Польщі та Литви завітали на Донеччину та заявили про підтримку України

Опубліковано 21 квітня 2021 року, 12:47

Питання солідарності у протидії  агресії Росії стали ключовими для обговорення на зустрічі парламентаріїв України, Польщі та Литви, яка відбулась у Маріуполі сьогодні, 21 квітня. 

На Донеччину завітали віцемаршалок Сейму Республіки Польща пані Малгожата Госєвська та віцеспікер Сейму Литовської Республіки пан Паулюс Саударґас. У зустрічі також взяли участь  Перший заступник Голови Верховної Ради України  Руслан Стефанчук,  заступник міністра оборони України Олександр Поліщук, голова Донецької обласної державної адміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко та представники командування Об’єднаних сил.

Перший заступник Голови Верховної Ради України пан Руслан Стефанчук подякував віцеспікерам парламентів Польщі та Литви за солідарність з Україною в її протидії російській агресії.   "Україна завжди знає, що Польща і Литва - наші надійні союзники, і я переконаний, що спільними зусиллями ми зупинимо російську збройну агресію", - зазначив він.   

Руслан Стефанчук наголосив, що сьогодні відкривається Кримська платформа і закликав представників міжнародної спільноти долучитися до участі в ній.

Віцемаршалок Сейму Республіки Польща пані Малгожата Марія Гошевська зазначила, що  рішення про поїздку до України було прийнято,  щойно до Польщі почали доходити тривожні звістки про загострення ситуації.

«Ми наповнюємо Люблинський трикутник (Україна, Польща,  Литва)  практичним змістом… Так, ми йдемо разом, оскільки за давньою приказкою  справжні друзі пізнаються  у біді.  Україна - не лише найближчий сусід та економічний партнер, але й друг. І зараз  найважливіше - солідарність з Україною і її підтримка», - сказала пані Гошевська.

Солідарність з Україною та своєю польською коленою висловив віцеспікер Сейму Литовської Республіки пан Паулюс Саударгас. "Ми і надалі підтримуватимемо Україну, підтримуватимемо санкції та продовжуватимемо нашу місію з допомоги Україні", - зазначив він.