портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Павло Кириленко: Екосистема Святогір’я при будівництві спортивної бази не має постраждати

Опубліковано 17 жовтня 2019 року, 17:33 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

17 жовтня в Слов’янську в будівлі «Монополія Крона» відбулась брифінг-дискусія «Донеччина в контексті перетворень» голови Донецької облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Павла Кириленка.

На захід, окрім  представників медіа, завітали активісти зі Святогірська, які звернулись до очільника регіону із занепокоєнням щодо реалізації в місті проєкту з облаштування спеціалізованого спортивного парку з розміщенням об’єктів олімпійської спортивної бази. На їх думку, у ході будівництва може погіршитися екологічна система та буде нанесена шкода для цінних рослин. Також мешканці Святогірська попросили Павла Кириленка про окрему зустріч.

«Зустріч ми обов’язково проведемо, але я хотів би, щоб вона була предметною, і всі були готові до діалогу. Щоб не було спекуляцій і гасел без розуміння суті питання. На зустрічі ми подивимося на детальний план території на стадії розробки проєкту. Якщо ми побачимо і буде висновок, що через будівництво постраждає екосистема, знищуватимуться зелені насадження – у мене досить волі, щоб це було змінено. Але якщо не буде шкоди екосистемі Святогір’я – розвиток інфраструктури цього міста, зокрема реалізація проєкту щодо спортивної бази, буде продовжено», – зауважив Павло Кириленко.

За підсумками спілкування активістів з начальником управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимиром Мициком досягнуто домовленості, що майбутній «круглий стіл» пройде в будівлі Донецької облдержадміністрації найближчим часом.

Нагадаємо, Донецька обласна державна адміністрація виступає ініціатором зведення в регіоні надсучасного спортивного об’єкту. Після детального розгляду наявних на Донеччині варіантів місцем будівництва обрали західну частину міста Святогірськ, біля бази відпочинку «Зелений гай». Територія складає близько 20 гектарів, представляє собою велике поле, що виходить до дубового гаю.

Замовником робіт з розробки детального плану території виступила Святогiрська міська рада, якій з обласного бюджету на соціально-економічний розвиток надано субвенцію розміром 195 тис. грн. ДПТ розроблено ПП «РЕСТРО» на підставі рішення Святогірської міської ради від 18 травня 2018 року №1-ХХІ-7 та затверджено 29 березня 2019 року на пленарному засіданні XХХVІІ сесії Святогірської міської ради 7 скликання.

Відповідно до рішення Святогірської міської ради від 06.09.2019 № 4-XLIII-7, управлінню фізичної культури та спорту облдержадміністрації надано дозвіл на розробку проєкту землеустрою щодо відведення у постійне користування земельної ділянки по вул. Курортній. У зв’язку з цим, управлінням фізичної культури та спорту облдержадміністрації укладено договори на топографо-геодезичні роботи щодо виносу меж земельної ділянки в натуру (на місцевість) та розробку проєкту землеустрою, який потім має пройти державну експертизу в Києві. На ці цілі в обласному бюджеті на 2019 рік передбачено кошти в сумі 120 тис. грн.