портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Павло Кириленко: Ми маємо вже зараз думати про майбутнє Маріуполя і у визволене місто заходити з готовим планом дій

Опубліковано 10 листопада 2022 року, 15:05

План повоєнної відбудови Маріуполя презентували сьогодні у Києві. У заході брав участь у режимі онлайн і начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

- Ця дискусія може видатися передчасною, але ми маємо вже зараз думати про майбутнє. Майбутнє Маріуполя, безумовно, можливе тільки під українським прапором, і у визволене місто ми повинні заходити вже з готовим планом дій, - наголошує очільник області. - Цей план не стосується конкретних будівель, адже ми не знаємо, в якому стані буде місто, коли ми туди повернемося. Головне — напрацювати підходи та загальну філософію відбудови.

Ті вісім років, що минули від початку російського вторгнення до України, Маріуполь прожив із неабиякою користю. Навіть попри близькість до лінії фронту, місто стрімко розвивалося. Без перебільшення: як ніколи в своїй історії. Маріуполь став справжнім лицем української Донеччини, крайньою точкою Європи. 

- Саме це ми повинні розвивати і примножувати в новому Маріуполі.  Місто має бути комфортним для життя, зручним для всіх, ефективним з економічної точки зору і чистим — з екологічної, - продовжує Павло Кириленко. - Знаю, що відроджувати своє місто будуть і сотні тисяч маріупольців, які зараз розпоршені по всьому світу, вигнані росіянами з власних осель. Це буде спільна справа — і спільний успіх.

Як наголосив Павло Кириленко, "окупанти говорять про начебто відновлення Маріуполя, але все, на що вони здатні, — це вбивати, руйнувати та створювати атмосферу жаху та абсурду. Їхнє панування в Маріуполі буде коротким. Ми повернемося і все відбудуємо. А вони — зникнуть, як роса під підошвами Збройних сил України".

Очільник області також подякував усім, хто "розпочинає цю важливу справу відродження прекрасного українського міста. Міста, яке увійде в історію не лише жахливими сторінками його знищення російськими загарбниками; відчайдушного спротиву українських захисників, а й стане прикладом відродження, стрімкого розвитку й невпинного устремління вперед — у нове століття, без війн".