портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Павло Кириленко: ми не змиримося з окупацією наших територій - ні Криму, ні частин Донецької і Луганської областей

Опубліковано 29 січня 2020 року, 18:55 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко зустрівся із журналістами з Латвії, Литви, Туреччини та Республіки Кіпр, які перебувають на Донеччині в рамках престуру, організованого Академією української преси спільно з Посольством США в Україні. Під час зустрічі говорили про війну, відбудову зруйнованого, перспективи завершення конфлікту, реінтеграцію тимчасово окупованих територій.

Павло Кириленко наголосив, що керівництво України має чітку позицію: ми не змиримося з окупацією наших територій - ні Криму, ні частин Донецької і Луганської областей; проведення виборів на тимчасово окупованій території має відбутися лише після того, як Україна відновить контроль над кордоном, адже в іншому випадку ніхто не зможе гарантувати ані безпеки, ані дотримання Росією даних нею обіцянок.

«Було приємно відзначити, що журналісти добре орієнтуються в українській ситуації і чітко розуміють роль агресора - Російської Федерації - у цьому конфлікті. Міжнародна підтримка України для нас вкрай важлива. І Україна важлива для світу: адже наша армія фактично береже кордони демократичної Європи», - підкреслив голова облдержадміністрації Павло Кириленко.

Очільник області подякував іноземним журналістам за те, що цікавляться Україною, що доносять своїм читачам і глядачам правду про нашу війну. Також представники ЗМІ відвідали об’єкти, зруйновані під час військових дій у 2014 році та музей спротиву українського Донбасу окупаційним режимам у м. Дружківка.