портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Павло Кириленко привітав поліцейських Донеччини з професійним святом

Опубліковано 04 липня 2023 року, 12:21

Начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко сьогодні привітав поліцейських Донеччини з професійним святом - Днем Національної поліції України. 

На урочистому заході, який розпочався хвилиною мовчання пам'яті загиблих,  нагородами за відвагу, гідну службу та порятунок цивільного населення в умовах повномасштабних бойових дій були відзначені десятки співробітників поліції. Правоохоронці отримали медалі Нацполіції «Ветеран служби», спеціальні звання, відзнаки від керівника підрозділу - начальника поліції Донецької області Руслана Осипенка, обласної військової адміністрації та Маріупольської РДА. 

- Коли вісім років тому перші патрульні прийняли присягу на Софійській площі у Києві, – це відкрило нову сторінку історії українських правоохоронців. І вся ця сторінка від самого початку писалася в умовах війни, - зазначає Павло Кириленко. - Усі ці вісім років служба у прифронтових Луганщині і Донеччині була неабияким випробуванням, але все ж останній рік стоїть зовсім окремо. 

Очільник області наголошує: "Кожен день поліцейські ризикують своїми життями, щоб врятувати життя наших жителів – будь то під час евакуації чи на ліквідації наслідків чергових обстрілів. Ворог був би дуже радий, якби наша поліція покинула свої пости і виїхала з області, – для нього це був би справжній подарунок. Але поліція тут. Працює. Служить! Поліція – в числі перших на місцях обстрілів і під час стабілізаційних заходів після деокупації наших територій. І я щиро вдячний кожному і кожній, хто береже наш спокій".

- Кожен з вас щоденною, відданою, важкою працею, власними потом і кров’ю наближає перемогу. Це бачать люди, суспільство нас підтримує. Але ми маємо залишатися вартими тієї довіри та вдосконалюватися. Адже попереду – дуже багато роботи та нові виклики, пов’язані з деокупацією, - зазначив Руслан Осипенко.