портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Павло Кириленко проконтролював підготовку до зими населених пунктів Лиманщини і Святогір'я

Опубліковано 19 липня 2023 року, 19:19

Начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко обговорив сьогодні підготовку до зими населених пунктів Лиманщини і Святогір'я з очільниками тамтешніх військових адміністрацій. 

Очільник області оглянув об'єкти критичної інфраструктури, на які можна розраховувати прийдешньої зими;  обговорили й альтернативні шляхи забезпечення людей, які залишаються у громадах, водою та теплом. 

Святогір'я і Лиманщина суттєво постраждали від дій російських окупантів: і у самих містах Святогірську і Лимані, і  в усіх населених пунктах громад фактично знищена критична інфраструктура, значно пошкоджений житловий фонд. Але попри це у Святогірській громаді залишається понад 2600 людей, у Лиманській - близько 12 тисяч.

- Найгостріша проблема - водозабезпечення Святогірська. Її вирішуватимемо комплексно: із розтампонування існуючих свердловин,  заміною старих та пошкоджених комунікацій, встановленням модульних очисних споруд, систем водовідведення тощо, - зазначив Павло Кириленко. - Вже зараз маємо закладати фундамент майбутнього розвитку як окремих громад, так і області загалом.