портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Павло Кириленко: ситуація з коронавірусом на Донеччині контрольована

Опубліковано 19 березня 2020 року, 11:20 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні у Краматорську відбувся брифінг голови Донецької облдержадміністрації Павла Кириленка, директора департаменту охорони здоров’я Володимира Колесника, заступника начальника управління – начальника відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров'я Олександра Педенка,  в.о. директора ДУ «Донецький обласний лабораторний центр МОЗ України» Василя Гончаренка щодо ситуації з коронавірусом на Донеччині. Павло Кириленко разом з представниками профільного департаменту відзвітували про виконану роботу по недопущенню розповсюдження вірусу на території області.

Як зазначив очільник області, учора ввечері Міністерство охорони здоров’я України офіційно повідомило, що в Україні зафіксовано 16 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу. Один з них виявлений у Маріуполі. Вірус виявили у 52-річного маріупольця, що повернувся із Єгипту. Медики надають йому допомогу, стан здоров’я стабільний - усім необхідним лікарні забезпечені. Особи, що перебували з ним в контакті, виявлені й знаходяться під наглядом.

«Зберігайте спокій та холодну голову. Від поведінки кожної окремої людини залежить більше, ніж від сукупних дій медиків чи влади. Дії лікарів спрямовані на гасіння пандемії, а наші з вами спільні зусилля на те, щоб цей вірус не розносити. У подальшому я буду проводити особисті об’їзди територій, які наближені до лінії розмежування, щоб розуміти, як люди забезпечені продуктами, медикаментами. В Донецькій області ситуація контрольована, усі необхідні продукти є у належній кількості в магазинах», - наголосив Павло Кириленко.

Голова облдержадміністрації також звернувся до роботодавців з проханням перевести працівників на дистанційний режим роботи. 

За словами директора департаменту охорони здоров’я Володимира Колесника, вся медична спільнота направлена на подолання кризи. 

«За минулу добу до лікарні госпіталізовано ще 3 особи – у м. Костянтинівка жінка з дитиною та у м. Мирноград – усі повернулися з Єгипту з ознаками ГРВІ. Наразі тривають обстеження, біологічні матеріали будуть відібрані та передані до лабораторії», - підкреслив Олександр Педенко.