портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Павло Кириленко: Відновлення деокупованих територій - складний процес, докладаємо всіх зусиль

Опубліковано 21 жовтня 2022 року, 20:20

Про ситуацію у визволених громадах говорив сьогодні начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко на засіданні Координаційного штабу з питань деокупованих територій під головуванням міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Станом на сьогодні у Донеччині  звільнено 43 населені пункти у 3 громадах. 7 із цих населених пунктів повністю знелюдніли — людей там практично не залишилося.

- Ми негайно розгорнули штаб із надання гуманітарної допомоги — її отримали вже 17,5 тисяч жителів Святогірської та Лиманської громад, де всього проживає зараз 18,5 тисяч людей, - розповідає Павло Кириленко. - Мешканці деокупованих територій отримують разову грошову допомогу від Міжнародного Червоного Хреста в розмірі 1200 грн та від МОМ в розмірі 2200 грн. Виплати проводить Укрпошта. Виплату від ЧХ одержали 1976 осіб, виплату від МОМ – 602 особи. Зі звільнених територій евакуйовано 298 людей, у тому числі 11 дітей. Роботу з евакуації треба посилити, адже зима буде тяжкою.

На вказаних територіях досі нема, ані води, ані електрики, ані опалення; газопостачання відновлено у 13 поселеннях. Відновити всі ці муніципальні послуги буде вкрай важко, але ми над цим теж працюємо.

Що вже вдалося зробити, то це відновити мобільний зв'язок та інтернет у чотирьох населених пунктах, відкрити три заклади охорони здоров'я, два управління соціального захисту населення, два відділення Укрпошти та два банкомати.

- Відновлення деокупованих територій в умовах бойових дій, що тривають, та наближення зими — надзвичайно складний процес. Докладаємо всіх зусиль, щоб громади ожили якнайшвидше, - наголошує очільник області.