портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Павло Кириленко взяв участь у Міжнародному саміті міст та регіонів

Опубліковано 20 квітня 2023 року, 17:51

Сьогодні начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко взяв участь у Міжнародному саміті міст та регіонів, де обговорювали повоєнне відновлення України.

Щодо Донецької області, то йдеться про комплексну відбудову, що почнеться після нашої перемоги і базуватиметься на аналізі та баченні економічного і соціального розвитку регіону. Це фактично не відновлення, а радше створення нової інфраструктури на принципах сталості, інклюзивності та естетики.

- Ми розуміємо, що це стане значним викликом для держави, адже наша область має найбільший обсяг руйнувань. Крім того, Донеччина найбільш урбанізована, міське населення у довоєнні часи становило 90,9 %, - зазначив Павло Кириленко. - Обласна військова адміністрація та територіальні громади вже мають досвід роботи з деокупованими територіями, це Лиманська та Святогірська громади. Відповідно вже розробили алгоритм дій, в якому визначили  пріоритети: розмінування та забезпечення безпечних умов для населення, відновлення нормальної життєдіяльності (електрика, вода, тепло) та надання адміністративних і соціальних послуг. 

Обласна влада має добрий досвід синергії зусиль усіх можливих учасників для реалізації важливих для людей проєктів - обласного та місцевих бюджетів, коштів міжнародних організацій та коштів інвесторів.

- Знаємо, що незважаючи на перешкоди та значні руйнування, у нашого  регіону є майбутнє. Як колись, на межі 18 та 19 століть, він став локомотивом індустріальної революції завдяки німцям, бельгійцям, полякам, нідерландцям та багатьом іншім народам, які прийшли  зі своїми технологіями і створили на цих теренах «промислове чудо», — так і зараз за підтримки міжнародних партнерів наш регіон відновиться в процвітатиме! - наголосив очільник області.