портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Павло Кириленко: Якщо ставиш за мету сталий розвиток області, то мусиш дбати про розвиток кожної громади

Опубліковано 06 серпня 2021 року, 12:40

У Маріуполі проходить масштабний Форум муніципальних практик. Серед учасників - голова Донецької ОДА Павло Кириленко, виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан і мери різних міст країни.

"Якщо ти ставиш за мету сталий розвиток області, то мусиш дбати про розвиток кожної громади і те, як об'єднати їх зусилля. Адже лише така синергія дасть спільний вагомий результат", - зазначив очільник області, під час свого виступу. Він також зазначив, що Донеччина – один із найпотужніших промислових регіонів в Україні, який відіграє важливу роль у структурі економіки нашої держави. Область забезпечує майже 90% загальноукраїнського виробництва машин і обладнання для металургії, близько 40% чавуну і сталі, 12% обладнання для видобувної промисловості і будівництва. І це все забезпечується двома третинами області - тією її частиною, яка залишилася вільною.

Донецька область посідає третє місце в країні за обсягом реалізованої промислової продукції, причому за 5 місяців 2021 року цей обсяг зріс на майже 45% та склав 142,5 млрд грн.

Середньомісячна заробітна плата у Донецькій області більша за середню по Україні. На сьогоднішній день вона становить 14 тисяч 374 гривні. В Україні – 13 тисяч 110 грн. У порівнянні з минулим роком середня зарплата на Донеччині збільшилась на 19,7%.

"Варто завжди пам'ятати, що стабільність економіки регіону забезпечують люди. Люди, які живуть в успішних та розвинених громадах. Завдяки реформі децентралізації вони тепер мають фінансові та управлінські можливості для забезпечення сталого розвитку своїх громад. І саме органи місцевого самоврядування та їх керівники є найближчими до мешканців територіальних громад та несуть велику відповідальність за забезпечення належних умов проживання своїх мешканців", - наголосив Павло Кириленко.

Він також зауважив, що розвитку громад має сприяти й ефективне регіональне співробітництво, бо це дієвий сучасний інструмент для реалізації спільних завдань і проєктів та зміцнення держави.

"Переконаний, що Форум муніципальних практик стане ефективним майданчиком розвитку регіональної співпраці. Ми маємо зробити Донеччину комфортною, безпечною та привабливою для людей та інвесторів. Важливо, щоб кожен усвідомив: щастя і добробут нашої країни - в наших руках. І якщо ми цього бажаємо - ця мета буде досягнута", - звернувся до присутніх голова Донецької ОДА.