портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Павло Кириленко: Маємо бути готові відновлювати систему надання медичної допомоги населенню на деокупованих територіях

Опубліковано 10 липня 2023 року, 11:49

Про медичні потреби Донеччини говорив сьогодні начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко на онлайновій нараді під головуванням міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка.

Очільник області наголосив, що першочергове питання - відновлення системи охорони здоров'я на нині окупованих територіях області після їхнього звільнення: "Розуміємо, що рашисти залишають по собі випалену землю, а тому маємо бути готові відновлювати систему надання медичної допомоги населенню на деокупованих територіях практично з нуля. Один з варіантів - протягом 2-3 років на цих територіях працюватимуть лікарні модульного типу — і вже зараз необхідно визначити точки, де вони будуть розгорнуті. А вже після перехідного періоду система охорони здоров'я на визволених територіях буде інтегрована у загальноукраїнську".

Крім того, на нараді обговорили надання субвенції на придбання медичного обладнання та спеціалізованого транспорту. "Жителі області за будь-яких умов мають отримувати якісні медичні послуги", - зазначив Павло Кириленко.