портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Павло Кириленко зустрівся з делегацією Представництва ЄС в Україні та представниками посольств країн ЄС

Опубліковано 06 липня 2023 року, 17:01

Начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко сьогодні провів зустріч із делегацією Представництва ЄС в Україні та представниками посольств країн ЄС. Провідною темою обговорення стала гуманітарна ситуація на Донеччині.

- Країни Європейського Союзу з перших днів війни допомагають Україні різними засобами спротиву агресії та допомагають підтримувати гідний рівень життя у прифронтових територіях, а з початком повномасштабного вторгнення мільйони наших громадян знайшли в ЄС тимчасовий прихисток. Наші партнери чудово розуміють, що потреби Донеччини та Луганщини суттєво відрізняються від потреб інших регіонів - і мають особливий підхід до кожної з областей, - зазначив Павло Кириленко.

Окрім ситуації на вільній частині Донеччини, на зустрічі обговорили також і ситуацію на окупованих територіях. Зокрема, йшлося про мобілізацію місцевих жителів до незаконних збройних формувань та окупаційної армії російської федерації, що є серйозною проблемою, яка потребує виваженої і адекватної реакції.

Йшла мова і про деокупацію територій, зокрема тих, що були захоплені ще у 2014 році, - про те, як там відбуватиметься відновлення української влади та покарання злочинців.

- Дякую Європейському Союзу за ту допомогу, яку він продовжує надавати Україні та українцям. Впевнений, що спільними зусиллями всього цивілізованого світу ми зможемо подолати всі наслідки російської агресії, - наголосив очільник області.