портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Павло Жебрівський: за Мінськими угодами Чигирі має контролювати Україна

Опубліковано 05 червня 2018 року, 13:35

Сьогодні керівник Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський разом з першим заступником керівника СММ ОБСЄ в Україні Александром Хугом обговорили безпекову ситуацію, що складається на лінії зіткнення, а саме - по селищу Південне (Чигирі).

Павло Жебрівський звернув увагу пана Хуга на той факт, що за Мінськими угодами, цей населений пункт має контролювати Україна, тож витіснивши звідти бойовиків, українська армія не порушила раніше укладених домовленостей. Натомість бойовики постійно обстрілюють селище, внаслідок чого там відсутнє електро- та водоспостачання. Вчора туди було відвезено генератори, воду та медикаменти. Поки що забезпечення населення є у такий спосіб, хоча на відновлення електропостачання потрібно всього лише три години тиші. Але згоди на припинення вогню бойовики не дають.

«Прошу допомоги ОБСЄ у справі розведення сторін в районі Донецької фільтрувальної станції. Постійні бойові дії ставлять під загрозу водозабезпечення Авдіївки, селищ Ясинуватського району та частини окупованої території, зокрема, Донецька», - наголосив Павло Жебрівський.

Обговорили також і питання екологічної безпеки - затоплення шахт на тимчасово окупованій території та можливих негативних наслідків, які можуть виникнути внаслідок цього. Пан Хуг підтвердив, що це питання хвилює місію ОБСЄ та європейську спільноту, тому необхідно знайти механізми моніторингу ситуації.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації