портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Педагоги та школяри Донеччини впроваджують волонтерські проекти на підтримку ЗСУ та їх родин

Опубліковано 05 березня 2024 року, 17:35 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Відбувся обласний семінар-практикум «Разом до перемоги: організаційно-масова робота щодо учнівського волонтерства в умовах воєнного стану» для педагогів закладів позашкільної освіти. Організували захід Донецький обласний палац дитячої та юнацької творчості. Семінар об’єднав понад 30 освітян з 9 територіальних громад області.

Під час заходу були презентовані найкращі практики упровадження в освітній процес закладів позашкільної освіти навчальної програми військово-патріотичного напряму «Я – волонтер». Педагоги ділилися досвідом проведення заходів, спрямованих на розвиток волонтерського руху серед учнівської молоді, виховання громадянської активності, залучення хлопців і дівчат до суспільно корисних справ.

У межах дитячого волонтерського руху «Рука в руці», учасниками якого є представники закладів освіти Білозерської, Іллінівської, Краматорської, Олександрівської, Слов’янської територіальних громад, діти та педагоги беруть активну участь в акціях, спрямованих на підтримку воїнів ЗСУ та членів їх родин; виготовляють та передають на передову розпалювачі для багаття, смаколики, обереги, листівки та малюнки; допомагають у зборі речей для малозабезпечених родин і внутрішньо переміщених осіб; підтримують у вивченні предметів однокласників, які прибули із зони бойових дій та не мали змоги систематично навчатися; не залишають без уваги бездомних тварин.

Марафон добрих справ у закладах позашкільної освіти триває. Спільними зусиллями наближаємо Перемогу України!