портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Перед Україною стоїть глобальна мета - до кінця року вакцинувати проти COVID-19 40% населення

Опубліковано 10 листопада 2021 року, 12:19

Україна досягла першої глобальної мети -  мати 10% вакцинованих до кінця вересня, наступна мета - до кінця року вакцинувати 40% населення.  Про це під час круглого столу «Адвокація на підтримку стратегій із вакцинації проти COVID-19 згідно з Дорожньою картою та їх виконання в Україні», що проходив у Краматорську, розповів спеціаліст Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) з імунізації Станіслав Гаєвський. 

Він зазначив, що Всесвітня організація охорони здоров’я  запустила стратегію вакцинації, метою якої  є вакцинувати 10% населення кожної країни до вересня 2021 року, вакцинувати 40% кожної країни до кінця року, 70% -  до середини наступного року.  Першої мети Україна успішно досягла.

«Керівництво територіальних громад і місцеві лідери повинні координувати з охороною здоров’я для донесення інформації вакцинації від COVID-19 для своєї громади – світова практика показує, що найкращий результат досягається тоді, коли громада безпосередньо залучена і зацікавлена», - зазначив Станіслав Гаєвський. 

Він також наголосив, що вакцинація населення похилого віку, особливо в сільській місцевості, вимагає правильного вибору каналів інформування населення, прямої участі сільського управління і прямого контакту з місцевим населенням.


Інші новини за темою