портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Команда з Бахмутського психоневрологічного інтернату виборола перемогу у турнірі Seni Cup Latvija

Опубліковано 01 липня 2022 року, 16:27 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Через повномасштабне вторгнення  російської федерації на територію Україну підопічних КУ «Бахмутський психоневрологічний інтернат», було евакуйовано за межі області, в тому числі 141 мешканця до Латвійської республіки. 

Латвійці дуже добре зустріли наших підопічних і роблять все для того, щоб вони себе почували як вдома. Але ж звичайно хлопці хочуть, щоб якнайшвидше закінчилася війна і вони мали змогу повернутися до своєї рідної України. Вони звикли, перебуваючи в рідному закладі, приймати активну участь в повсякденному житті не тільки установи, а і в оточуючому суспільстві. Так наші підопічні перенесли цей настрій і на нове місце проживання.

Свої спортивні здібності хлопці вже проявили на новому латвійському футбольному полі. 

У червні 2022 року команда із мешканців КУ «Бахмутський психоневрологічний  інтернат»  виборола перемогу у футбольному турнірі Seni Cup Latvija для людей з особливими потребами, який проходив у м. Рига. В турнірі брали участь 30 команд і  команда з Донеччини зайняла 1 місце. Гравці команди зазначили, що  цю перемогу вони присвятили рідній батьківщині і назвали її  «Хай буде мир в нашій Україні». На футбольне поле наші чемпіони  вийшли в улюбленій власній формі з символікою України і логотипом «Бахмут». Одержану перемогу в цьому році у футбольному турнірі команда КУ «Бахмутський психоневрологічний інтернат» з повагою до своєї Батьківщини  приурочила до відзначення 90-річниці Донецької області.

Нагадаємо,  що футбольна команда КУ «Бахмутський психоневрологічний інтернат» починаючи з 2016 року є активним учасником футбольного турніру «Seni Cup» і кожного року, пройшовши великий шлях тренувань та спортивної підготовки, змагалися з іншими командами з числа людей з особливими потребами з різних регіонів країни, який відбувається в м. Київ. 

Окремо слід відзначити почесну перемогу юнаків  у футбольному турнірі «Seni Cup 2016» (2016 рік) серед команд з числа мешканців інтернатних закладів України, що в подальшому дозволило їм прийняти участь у фіналі Міжнародної футбольної ліги для осіб з особливими можливостями, який відбувся у м. Торунь (Республіка Польща).