портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Перемога у нас в крові: спортивна Донеччина приєдналася до всеукраїнської донорської акції

Опубліковано 15 червня 2020 року, 16:49 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

15 червня Донецька область долучилася до благодійного марафону «Перемога у нас в крові» за хештегом #перемогаунасвкрові, що проводиться до Всесвітнього дня донора за ініціативи Товариства Червоного Хреста України і комунікаційної агенції Ogilvy Україна й за підтримки Міністерства молоді та спорту України.

До станцій переливання крові в містах Краматорськ (вул. Василя Стуса, 8) і Маріуполь (вул. Троїцька, 48) прийшли близько 50 представників спортивної громадськості регіону.

Серед учасників акції – начальник управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик, заступник начальника управління Сергій Горбунов, директор Обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з видів боротьби Олександр Соколов, заслужені тренери України Віталій Болдирєв (ушу), Євген Рокочий (пауерліфтинг), майстри спорту України міжнародного класу Іван Жукалін (вітрильний спорт), Микола Арсенюк і Артем Пантелєєв (пауерліфтинг), майстри спорту України з греко-римської боротьби Геннадій Завертайло, Владислав Коростельов, Дмитро Пиньков та інші спортсмени й тренери з таких видів спорту, як бокс, боротьба греко-римська, важка атлетика, вітрильний спорт, дзюдо, кікбоксинг WAKO, пауерліфтинг, сучасне п’ятиборство, тхеквондо ВТФ, ушу.

«Організатори залучають спортсменів, тренерів і спортивних вболівальників до здачі крові задля того, щоб вони власним прикладом продемонстрували безпечність цієї процедури, а також популяризували здоровий спосіб життя. Так переможці зможуть допомагати іншим перемагати хвороби», - зазначив Володимир Мицик.

Мета марафону – це привернення уваги суспільства до проблеми дефіциту крові в банках крові України. Акція є безстроковою, тож долучитися до неї може кожен бажаючий. Пам’ятка «Здай кров – врятуй життя» додається.