портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Переселенка з Донеччини відкрила власну справу під час війни

Опубліковано 23 вересня 2022 року, 13:28 , Донецький обласний центр зайнятості

Знайти роботу від час війни – складне завдання, а відкрити власну справу ще складніше. Та якщо людина по справжньому любить те, чим займається, то для неї немає перешкод. Сьогодні мешканка Дружківки Ольга Кравченко - майстер-перукар, яка, попри війну, створила бізнес у Одесі. В неї вже є своя клієнтська база, вона робить чоловічі і жіночі зачіски, працює з дорослими і з дітьми. І головне – вона любить свою роботу.

А почалася ця історія у січні 2022 року, коли Ольга звернулася до Дружківського міського центру зайнятості за пошуком роботи. За освітою технік-будівельник, вона працювала і продавцем, і адміністратором, але мріяла освоїти перукарську справу. Так Ольга стала слухачкою Одеського центру професійно-технічної освіти.

Навчання розпочалося у лютому, але через війну його призупинили. Та все ж через деякий час навчальний процес було відновлено і Ольга дистанційно продовжила вивчати теорію. Нарешті настала черга довгоочікуваних практичних занять, які дівчина проходила із задоволенням, бо кожен день у центрі наближав її до омріяної роботи.

Ольга вважає, що перукар – не тільки майстер зачісок, бо до кожного клієнта треба знайти підхід, а тут вже без елементарних знань з психології не обійтись. Окрім цього, в Одеському ЦПТО вона вивчала комунікаційні навички, основи санітарії та правові питання професії. Ольга впевнена, що «зайвих знань не буває». Тому дівчина планує підвищували свій професійний рівень, беручи уроки у досвідчених майстрів.

Майстриня впевнена, що кожен має свій шанс, який сприяє самовизначенню. Головне – їм скористатися та впевнено крокувати до своєї мети, долаючи всі перешкоди.

Єдиний порталі вакансій Державної служби зайнятості та провідних українських сайтів з пошуку роботи jobportal.dcz.gov.ua.

Чат-бот Донецької обласної служби зайнятості у месенджері Telegram - https://bit.ly/2UnnJwh

Телефони «гарячих ліній» служби зайнятості Донеччини https://bit.ly/3rLgZtT

Телефон Call-центру Донецької обласної служби зайнятості 0 800 33 61 67.

За матеріалами Донецької обласної служби зайнятості