портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Перлина Донеччини» на Закарпатті приймає першу оздоровчу зміну

Опубліковано 28 травня 2024 року, 13:29 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

27 травня 2024 року відбулось урочисте відкриття дитячої оздоровчої кампанії в комунальному підприємстві «Обласний дитячо-молодіжний санаторно-оздоровчий комплекс «Перлина Донеччини».

Підприємство другий рік здійснює свою діяльність з оздоровлення та відпочинку дітей Донеччини в Закарпатській області. 

На відкриття І оздоровчої зміни завітали заступник голови облдержадміністрації Олександр Шевченко, радник голови облдержадміністрації Тамара Лук’янчук та директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олена Токарева. 

Олександр Шевченко привітав дітлахів області з початком зміни і наголосив, що головним завданням для керівництва облдержадміністрації є створення умов для безпечного, здорового цікавого оздоровлення та відпочинку дітей Донеччини. Він подякував усім причетним до організації оздоровлення дітей області – в першу чергу, нашим Захисникам, а також організаторам, вихователям, вожатим та керівництву санаторію «Карпати». Олександр Шевченко побажав дітям незабутніх вражень, цікавих подорожей, зустрічей та подарував прапор нашої області, який дітлахи зустріли бурхливими оплесками. 

Кожен загін виступив з цікавим номером, танцями та піснями. Гості заходу відвідали локації кожного загону. 

Перша зміна розпочалась для 200 дітей області, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Загалом протягом оздоровчої кампанії цього року «Перлина Донеччини» очікує понад 2,0 тис. дітей області. В минулому році оздоровилось в дитячому закладі 1,8 тис. дітей.

На дітей чекає насичена та цікава програма, розроблена досвідченими вихователями, які протягом весни активно готувались до оздоровчої кампанії. Вихователі не лише вдосконалили свої знання та навички, але й розробили захоплюючі моделі, проєкти, клуби, дослідження, психологічні тренінги, які зроблять відпочинок незабутнім.

Протягом зміни діти зможуть взяти участь в інтерактивних заходах «Інтенсив Плюс», вирушити в пригодницькі подорожі до величних середньовічних замків та її Величності Природи. А для тих, хто прагне не лише весело провести час, а й відновити здоров’я, партнери - санаторій «Карпати» та санаторій - «Сонячне Закарпаття» надають дітям широкий спектр санаторно-курортних послуг та медичних процедур, включаючи інгаляції, галотерапію, басейн з мінеральною водою на 3 чаші з гідромасажем, ароматерапію, світлолікування, ванни за призначенням лікаря.

Педагогічна команда комунального підприємства використовує такі активні практики та технології: реабілітаційний туризм, музейна педагогіка, педагогіка розвиваючого оздоровлення, етнопедагогіка, Волонтерський загін та багато іншого.

Бажаємо дітям гарного відпочинку! Чекаємо у «Перлині Донеччини»!