портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Перший заступник голови Донецької ОДА та делегація Офісу УКГС ООН в Україні обговорили питання щодо подальшої співпраці

Опубліковано 09 вересня 2020 року, 16:00

Питання щодо подальшої співпраці у гуманітарній сфері обговорили перший заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Мороз з делегацією Офісу Управління ООН з координації гуманітарних справ (УКГС) в Україні у середу, 9 вересня. 

У робочій зустрічі також взяла участь директор департаменту інвестиційно-інноваційного розвитку та зовнішніх відносин Оксана Головко

 «Для області вкрай важлива діяльність організацій сім’ї ООН в Україні, адже вони відіграють велике значення для допомоги населенню у скрутний час. А саме УКГС має найважливіше значення, бо виступає координатором всієї ефективної роботи структур ООН в сфері надання допомоги», - наголосив Ігор Мороз.

Також він зазначив, що за останні роки помітно зросла здатність гуманітарної спільноти вчасно реагувати на кризи та катастрофи. За допомогою міжнародних організацій покращено доступ до таких життєво необхідних послуг, як психосоціальна підтримка, продовольча безпека, забезпечення водопостачання, санітарії та гігієни у надзвичайних ситуаціях.

Нагадаємо, з початку проведення Антитерористичної операції на Сході України УКГС у 2014 році відкрило Офіс в України. На даний момент має головне представництво в Києві та місцеві відділення у Краматорську та Сєвєродонецьку. Гуманітарна допомога координується в рамках восьми кластерів: укриття, захист, здоров’я і харчування, освіта, водопостачання, санітарія і гігієна, раннє відновлення, життєзабезпечення. УКГС та організації-партнери працюють по всій країні, з особливим акцентом на Сході Україні і особливо в районах, близьких до лінії зіткнення і тимчасово непідконтрольних уряду.