портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Перший заступник голови Донецької ОДА та делегація Представництва ЮНІСЕФ в Україні обговорили співпрацю у сфері водопостачання

Опубліковано 15 вересня 2021 року, 17:00

Співпрацю у сфері водопостачання та водовідведення у Донецькій області обговорили перший заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Мороз та делегація Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні  сьогодні, 15 вересня. 

У зустрічі взяли участь також представники структурних підрозділів ОДА та КП «Компанія «Вода Донбасу».  Вони відвідали Семенівську насосну станцію №1.   

«За тривалий термін експлуатації (понад 60 років) насосні агрегати зазнали фізичного і морального зносу. Насосне обладнання досягло граничного терміну експлуатації і потребує термінової заміни. З метою забезпечення сталої роботи станції І підйому і каналу Сіверський Донець — Донбас (СДД) необхідно виконати реконструкцію зазначеної насосної станції. Враховуючи обмеженість коштів підприємства КП «Компанія «Вода Донбасу» не має можливості виконати необхідні заходи. Виконання поточних ремонтів не вирішує проблему», - зазначив Ігор Мороз.

Основними причинами реконструкції є кавітаційні процеси, які призводять до частих і тривалих ремонтів насосів, зниження їх коефіцієнтів корисної дії. 

Планується провести 18 жовтня у Києві велику донорську конференцію, на яку запрошуються основні стейкхолдери процесу модернізації  КП «Компанія «Вода Донбасу». 

Нагадаємо, за період ведення бойових дій на насосній станції 1-го підйому каналу СДД загинуло 2 людини і поранено 3 людини. Всього в КП «Компанія» Вода Донбасу» загинуло 9 осіб і поранено 26 осіб.