портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Перший заступник Міністра у справах ветеранів України зустрівся з громадськістю та учасниками АТО і ООС

Опубліковано 15 серпня 2019 року, 17:45 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні в Донецькій ОДА відбулась зустріч першого заступника Міністра у справах ветеранів України Григорія Галагана, міських голів та представників структурних підрозділів облдержадміністрації з представниками громадських організацій, які опікуються проблемами учасників АТО/ООС та сім’ями загиблих учасників АТО/ООС.

Під час заходу присутні мали можливість задати питання, висловити пропозиції та скарги. Їх можна було задати адресно представникам влади міст, районів, керівникам структурних підрозділів ОДА, зокрема піднімалися теми надання земельних ділянок ветеранам, виділення путівок постраждалим військовим, ремонт будівель сім’ям загиблих військових, встановлення пам’ятних знаків загиблим воїнам АТО/ООС. Також висловили пропозицію направляти постраждалих воїнів АТО/ООС на відпочинок та реабілітацію до «Славкурорту», а також передачі здравниці у власність держави, зокрема під опіку Міністерства охорони здоров’я України.

Перший заступник Міністра у справах ветеранів України зазначив, що зараз Міністерство більше уваги приділяє ветеранам АТО, а саме молодим хлопцям від 18 до 45 років.

«У цих хлопців дуже багато проблем не тільки побутових, а й психологічних. Для них важлива соціальна адаптація серед мирного населення, тому вони найбільш актуальні для розгляду Міністерством. Інші категорії людей не є забутими. Основною метою сьогоднішньої зустрічі є налагодження комунікації між органами місцевого самоврядування, керівництвом облдержадміністрації, ветеранами та громадськими організаціями», – зауважив Григорій Галаган.