портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Перший заступник міністра внутрішніх справ оглянув хід проведення відновлювальних робіт у прифронтовому Лебединському

Опубліковано 08 грудня 2021 року, 18:12

Перший заступник міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін, керівництво ДСНС та заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін відвідали село Лебединське, яке розташоване у безпосередній близькості до лінії розмежування, сьогодні, 8 грудня.

Як і у більшості населених пунктів, які розташовані у зоні операції Об’єднаних сил, мешканці Лебединського потребують уваги та допомоги у відновленні своїх будинків, пошкоджених ворожими обстрілами. Йдеться про вибиті уламками снарядів вікна, пробиті дахи, обстріляні огорожі тощо. Більшість людей самостійно не в змозі полагодити своє житло, адже мешканці села, це – переважно літні люди. Тож, силами рятувальників ДСНС та керівництва військово-цивільних адміністрацій області з 2017 року на Донеччині проводяться відновлювальні роботи. Зокрема, у цьому році в Лебединському вже відновлено 24 житлові будинки. Всього ж упродовж відновлювальної кампанії 2021 року, яка тривала з 1 квітня по 9 червня та з 1 вересня по 31 жовтня, роботи завершені за 814 адресами у 22 населених пунктах Донецької області.

Спілкуючись з людьми, які попри воєнну загрозу вирішили не залишати свої будинки, керівництво МВС та ДСНС почуло, як самі мешканці оцінюють роботу рятувальників, і на скільки важливо отримати не лише полагоджений дах, а й елементарну увагу і відчуття підтримки. Відтак, у ході зустрічі лебединці отримали гарантії, що їх не залишать сам на сам із проблемами будь-якого характеру: від побутових, до надання усіх необхідних безпекових послуг.

Також відвідали Частину піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування, навчальний полігон та Медико-санітарну частину АРЗ СП ГУ ДСНС України у Донецькій області, 24 державну пожежно-рятувальну частину 3 державного пожежно-рятувального загону Головного управління, будівлю та територію якої було реконструйовано для можливості поєднання вищезазначених підрозділів.