портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Першочергові кроки з відновлення життя після деокупації обговорили на зустрічі Павла Кириленка з керівниками проєктів USAID Україна

Опубліковано 17 серпня 2023 року, 16:26

Донеччина - область, яка найбільше постраждала від російської збройної агресії: окупанти не залишають каменя на камені від наших населених пунктів. Про першочергові кроки з відновлення життя після деокупації нині  захоплених росіянами територій йшла мова на зустрічі з керівниками декількох проєктів USAID Україна - Ерікою Беркенпас та Майклом Стівейтером.

Їм надали список першочергових потреб, напрацьованих командою обласної військової адміністрації - для перших кроків з відновлення функціонування влади на деокупованих територій.

Крім того, на зустрічі досягли домовленостей стосовно допомоги Донеччині спеціалізованою комунальною технікою, а також технікою офісною - для представників місцевого самоврядування окупованих громад, які нині евакуйовані та  працюють дистанційно.

- Зараз на Донеччині зберігається складна ситуація: ворог щодня обстрілює прифронтові й відносно тилові міста, б'ючи, в тому числі, і по об'єктах критичної інфраструктури. Для нас це теж - виклик, особливо напередодні опалювального сезону. І я маю надію, що - як і торік -  з цим нам  допоможе впоратися USAID, - зазначив Павло Кириленко. - У розмові звернули  увагу на необхідність розвитку інформаційного простору,  зміцнення локальних медіа, підтримку малого бізнесу тощо - кожен із цих аспектів має свої проблемні питання, які слід вирішувати одразу, не чекаючи на закінчення війни. Дякую проєктам, що фінансуються USAID, та всьому американському народові за непохитну підтримку України.