портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Пес Патрон з`явився на Донеччині: Павло Кириленко взяв участь у спецпогашені нової воєнної марки

Опубліковано 01 вересня 2022 року, 15:05

1 вересня у переліку українських поштових марок з'явилися нові – із собакою-винюхувачем вибухівки Патроном. Цей поштовий випуск Укрпошта присвятила героям-рятувальникам, які разом із чотирилапими помічниками проводять розмінування звільнених територій. До спецпогашення нової філателістичної продукції, яка випущена і з благодійною метою, сьогодні долучились  начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко,  начальник ГУ ДСНС України в Донецькій області Олексій Мігрін та керівник Донецької дирекції Укрпошти Вадим Шестопалов.

- Взяв участь у спецпогашенні нової воєнної марки від Укрпошта. Цього разу марковий аркуш присвячений найвідомішому псу країни — Патрону. На аркуші — 8 різних за сюжетом марок. Це не тільки гарне надбання для будь-якої колекції філателіста, але й участь у добрій справі — частина коштів від продажу піде на купівлю машини механізованого розмінування на дистанційному управлінні та допомогу притулкам для тварин, - повідомляє Павло Кириленко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук".

За інформацією Укрпошти, вартість кожної поштової марки – 31 грн, з яких номінальна вартість - F (23 грн), а сума благодійного збору позначена на кожній марці знаком «+» і складає 8 грн. Кожен українець, придбавши благодійну поштову марку, автоматично стає учасником благодійного збору на придбання машини для розмінування «Armtrac 400», яка може розміновувати до 2400 кв м на годину.  Компанія планує зібрати понад 1 млн євро від продажу поштових марок із легендарним псом-розмінувальником.