портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Під час розмінування Святогірська загинув рятувальник

Опубліковано 23 жовтня 2022 року, 13:28

Під час розмінування Святогірська загинув рятувальник. Трагедія сталася сьогодні зранку - здетонував боєприпас, тип якого на цю годину ще не встановлений.

- Найщиріші співчуття рідним і близьким загиблого - на жаль, ця війна забирає із наших лав найкращих і найвідданіших, - зазначає начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко. - Окупанти залишили по собі безліч небезпечних "сюрпризів", які можуть не лише нашкодити здоров'ю, а й забрати життя - передусім, мирних людей. Тому зараз в рамках стабілізаційних заходів триває робота з обстеження та розмінування деокупованих територій. 

- Звертаюся до тамтешніх жителів, а також усіх, хто проживає у прифронтовій зоні: будьте максимально уважними і обережними. Не підіймайте з землі незнайомих предметів - про такі знахідки одразу повідомляйте правоохоронців та рятувальників, - наголошує очільник області.

Як повідомляє Головне управління ДСНС України у Донецькій області,  "в результаті виконання бойової задачі - розмінуванні місцевості сталося детонація вибухонебезпечного предмета в місті Святогірськ Краматорського району. Обірвалось життя начальника групи спеціальних піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування АРЗ СП Головного управління, капітана служби цивільного захисту Курілова Владислава. Керівництво та співробітники Головного управління ДСНС Донеччини щиро співчувають родині загиблого піротехніка. Непоправна втрата… "