портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Підписано Меморандум про співпрацю з Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців

Опубліковано 21 серпня 2023 року, 15:51

Меморандум про співпрацю із Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців підписав сьогодні начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко на зустрічі із Представницею Управління пані Кароліною Ліндхольм Біллінг.

Представництво УВКБ ООН в Україні працює вже багато років, однак у час повномасштабної війни його робота тут потрібна, як ніколи. 

Цьогоріч Управління планує надати фінансову допомогу 900 тисячам переселенців по всій Україні — переважно це стосується переселенців із окупованих територій та територій, де точаться активні бойові дії, — це східні та південні регіони. Для Донеччини така підтримка є вкрай необхідною, - зазначив Павло Кириленко.

Крім того, УВКБ ООН окрім фінансової допомоги надаватиме жителям області юридичну, психосоціальну підтримку, а також  будматеріали для відбудови житла, об'єктів інфраструктури та соціальних закладів.

На зустрічі також звернули увагу на підготовку до прийдешньої зими. 

- Серпень — той час, коли вже є чітке розуміння всіх нагальних проблем і потреб. Маючи досвід попередньої зими, надали пані Ліндхольм Біллінг свої пропозиції щодо того, яким чином УВКБ ООН може сприяти нам у цьому сезоні, - зазначає очільник області.

Також обговорили можливість надання модульних хатинок для людей у сільській місцевості і тих, хто повертатиметься в область для її відновлення.

- Дякую пані Ліндхольм Біллінг за тісну співпрацю і взаємодію. Переконаний: досвід нашої попередньої роботи є гарним підґрунтям успішної реалізації наших спільних проєктів і у майбутньому, - підсумував Павло Кириленко.