портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Підприємці Донеччини отримали на розвиток бізнесу понад 35 млн гривень

Опубліковано 21 грудня 2018 року, 12:15 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Протягом 2018 року малі та середні підприємства Донеччини отримали на розвиток власного бізнесу 35,5 млн гривень з обласного бюджету. У програмі підтримки малого та середнього бізнесу Донецької облдержадміністрації взяли участь 343 підриємці, які подали проекти на загальну суму 145,4 млн гривень, переможцями визначені 83 проекти. За правилами програми, проекти реалізуються за умови співфінансування з обласного та місцевих бюджетів, тому з 35,5 млн гривень, які отримали переможці, понад 10 млн було профінансовано з міських та районних бюджетів.

Програма підтримки підприємців працює у Донецькій області вже другий рік, тому можна визначити певні тенденції. Здебільшого підприємці звертаються до Донецької ОДА через потребу у оновленні основних фондів, тобто через потребу у придбанні сучасного обладнання, яке сприятиме збільшенню обсягів виробництва. У поточному році переможцями стали 32 подібні проекти.

Друге місце по праву посідає сільське господарство. Проекти, які реалізуються у цій галузі, охоплюють широке поле діяльності – від рослинництва до переробки продукції, виготовлення сирів та ковбас. Завдяки засобам масової інформації саме ця категорія підприємців в першу чергу асоціюється з програмою підтримки малого та середнього бізнесу Донецької ОДА, хоча цьогоріч перемогли лише 22 проекти.

Загалом найчастіше підтримку отримували проекти, які спрямовані на розширення промислового виробництва, виготовлення швейних виробів, надання послуг населенню тощо.

Реалізація проектів 2018 року дозволила створити у селах та невеликих містах області додатково 304 робочих місця, а від початку впровадження програми створено понад 720 нових робочих місць.

Донецька облдержадміністрація постійно проводить роботу з контролю цільового використання коштів малими підприємствами. Для цього проводяться обстеження підприємств, моніторинг реалізації етапів проекту та інші наглядові заходи. Це необхідно для того, щоб допомогти підприємцю раціонально та ефективно витрачати бюджетні кошти та, як результат, створити прибутковий бізнес. З цією ж метою Донецька ОДА залучає до роботи з підприємцями і своїх соціальних партнерів – на базі міських центрів зайнятості працюють безкоштовні консалтингові центри, а Донецька торгово-промислова палата запровадила консультаційну гарячу лінію для малого бізнесу області «4Round».

Детальну інформацію про умови проведення конкурсних відборів розміщено на офіційному сайті облдержадміністрації dn.gov.ua у розділі «Малий та середній бізнес» підрозділ «Фінансова підтримка суб’єктів МСБ», у соціальній мережі Facebook на сторінці департаменту економіки облдержадміністрації.