портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Підсумки роботи Донецької обласної служби зайнятості у січні-березні 2024 року

Опубліковано 11 квітня 2024 року, 12:09 , Донецький обласний центр зайнятості

З початку року за сприяння Донецької обласної служби зайнятості знайшли роботу майже 2,2 тисячі жителів регіону. Послугами скористались 9,9 тис. осіб.

З центрами зайнятості області співпрацювали 979 роботодавців, які надали інформацію про 2,7 тис. вільних робочих місць. З них 2,1 тис. вакансій (або 76,4%) було укомплектовано.  Середній розмір заявленої заробітної плати склав 12,5 тис. грн.

До відбудови регіону долучилися понад 3,3 тис. громадян. За кількістю направлень на суспільно корисні роботи  Донецька область серед лідерів регіонів країни. Це і відновлення пошкодженого майна, і надання соціальних послуг уразливим верствам населення, облаштування приміщень під укриття, розвантаження та роздачі гуманітарної допомоги тощо. З 1 квітня 2024 року оплата за участь у таких роботах здійснюється у розмірі не менше 8000 грн за повний місяць.

Вимога часу – це навчання впродовж життя задля професійного розвитку, набуття нових знань та компетенцій. Впродовж січня-березня 2024 року 699 безробітних скористались можливістю пройти професійне навчання за направленням служби зайнятості. Окрім того, у закладах ПТО ДСЗ, у рамках експериментального проєкту з організації профнавчання, навчалися 158 учасників бойових дій та 3 людини з інвалідністю внаслідок війни.

Ваучер на навчання отримали 173 жителі регіону, переважна їх більшість обрали напрями: медсестринство, дошкільна освіта, середня освіта (за предметними спеціалізаціями).

Найбільшою популярністю серед роботодавців користуються компенсаційні програми за працевлаштування окремих категорій громадян. Це суттєвий інструмент підтримки, що дає змогу спрямувати свій капітал на розширення та подальший розвиток бізнесу. Понад 185 громадян працевлаштовані з наданням такої допомоги, зокрема 59 – з компенсацією єдиного внеску та оплати праці, 91 – за програмою компенсації оплати праці внутрішньо переміщених осіб під час воєнного стану.

Фінансова підтримка бізнесу у створенні інклюзивного робочого середовища для осіб з інвалідністю, допомога у подоланні бар’єрів – у топі завдань служби зайнятості. Програма компенсації витрат на облаштування робочого місця для цих громадян набирає обертів. Впродовж січня-березня 6 роботодавців створили та облаштували таким чином робочі місця для 10 людей з інвалідністю.

Продовжується активна робота у напрямку реалізації грантових програм для відкриття власної справи чи розширення підприємницької діяльності. Цьогоріч серед учасників визначено 12 переможців на отримання мікрогрантів та 5 – серед учасників бойових дій на отримання грантів. Завдяки цим програмам, у січні-березні 2024 року в регіоні створено 42 нових робочих місця.

Служба зайнятості Донеччини продовжує реалізовувати активні програми, направлені на забезпечення зайнятості громадян, розвиток бізнесу, створення нових та збереження існуючих робочих місць.