портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Підтоплення Краматорської громади: 15 людей потребують відселення, наслідки розливу буде подолано силами області

Опубліковано 04 квітня 2023 року, 20:20

Як вже повідомлялося, сьогодні близько 260 домовлодінь на 30 вулицях було підтоплено у Краматорську. Обласна військова адміністрація координує роботи з мінімізації наслідків розливу: на місці події працюють рятувальники ДСНС, комунальні служби та представники профільних департаментів обласної й міської військових адміністрацій.

Начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко зазначив в ефірі "Суспільного", що 15 людей потребують відселення внаслідок підтоплення Краматорської громади. Зараз продовжується ліквідація наслідків розливу і вона буде здійснена силами області. 

Головне управління ДСНС України у Донецькій області інформує, що "сьогодні в селі Городещине міста Краматорськ на одному зі ставків частково зруйновано водоскидний шлюз, в результаті чого відбувається неконтрольоване скидання води, та як результат затоплення поряд розташованих приватних житлових будинків та вулиць... Рятувальниками було врятовано 3 осіб, з них 2 жінки, 1 чоловік з обмеженими фізичними можливостями та 12 осіб евакуйовано, з них 2 дітей (дівчинка та хлопчик) та 10 жінок...  Здійснюються підготовчі заходи щодо створення загородження у водоскидному шлюзі за допомогою бетонних блоків, мішків з глиною і піском та розчищення русла р. Бичок для мінімізації наслідків розливу води в річці".