портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Підтримка бізнесу та працевлаштування: мобільний центр зайнятості відвідав Спасько-Михайлівку

Опубліковано 20 травня 2024 року, 16:00 , Донецький обласний центр зайнятості

Сьогодні мобільний центр зайнятості надавав послуги жителям селища Спасько-Михайлівка Новодонецької територіальної громади Краматорського району. Виїзний захід, за підтримки голови округу Анатолія Колоска, був організований фахівцями Олександрівського районного центру зайнятості.

Учасники зустрічі ознайомилися з послугами служби зайнятості, дізналися про державну фінансову підтримку для роботодавців, отримання мікрогрантів для відкриття чи розширення бізнесу, ваучерів на навчання та участь у суспільно корисних роботах.

Місцева підприємиця Анастасія Муріна та ще четверо зацікавлених у підприємницькій діяльності громадян отримали докладні консультації щодо умов участі у програмі «Власна справа». Дев’ятеро місцевих жителів, у тому числі троє учасників бойових дій, виявили бажання навчатися у Центрах професійно–технічної освіти Державної служби зайнятості. Шестеро учасників мають намір  отримати ваучер на навчання. На співбесіду з роботодавцем було направлено 7 пошукачів роботи. Також послуги та консультації фахівців служби зайнятості  отримали внутрішньо переміщені особи, які проживають на території громади.

З керівництвом округу були обговорені перспективи збільшення кількості учасників суспільно корисних робіт, які вже проводяться в громаді.

Під час заходу ознайомили роботодавців з активними програмами підтримки, зокрема можливістю отримання компенсацій за працевлаштування окремих категорій безробітних та за облаштування робочого місця для осіб з інвалідністю.

Робота мобільного центру триватиме і надалі, щоб максимально наблизити послуги та поінформувати про можливості служби зайнятості якомога більше мешканців регіону.