портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Підтримка людей з інвалідністю: працевлаштування без бар'єрів

Опубліковано 24 липня 2024 року, 12:00 , Донецький обласний центр зайнятості

Кожна людина, незалежно від стану здоров'я, має право на гідну працю та можливість реалізувати себе. Знайти роботу та розкрити свій потенціал людям з інвалідністю допомагає служба зайнятості. Для успішної професійної реалізації ми пропонуємо:

⦁    Допомогу у пошуку вакансій: Фахівці служби зайнятості підберуть вакансії, які відповідають вашим кваліфікаціям, досвіду та стану здоров'я. Єдиний портал вакансій https://jobportal.dcz.gov.ua/.

⦁    Професійне навчання: Ви можете отримати нову професію або підвищити кваліфікацію за рахунок безкоштовних курсів. Докладно про послугу за посиланням: https://www.dcz.gov.ua/profnavch.

⦁    Ваучери на навчання: Отримайте ваучер, який дає право на безкоштовне навчання за обраною вами спеціальністю. Вибрати професію, навчальний заклад та подати онлайн-заявку можна на сайті Державної служби зайнятості за посиланням: https://www.dcz.gov.ua/profnavch/voucher.

⦁    Гранти та мікрогранти: Фінансова допомога для започаткування або розвитку власного бізнесу. Все про грантову програму «Власна справа» тут: https://www.dcz.gov.ua/people/micro, про гранти для ветеранів та членів їхніх сімей: https://www.dcz.gov.ua/people/ubd.

⦁    Компенсації для роботодавців: Роботодавці, які працевлаштовують людей з інвалідністю, можуть отримати компенсаційні виплати. Умови та деталі отримання фінансової підтримки за посиланням:  https://www.dcz.gov.ua/employer/choiceprofit.

Для зручності отримання підтримки ми розробили анкету https://t1p.de/huqzx. Після її заповнення у найкоротший термін наші фахівці зв’язуються з клієнтом та надають необхідну інформацію та консультації з питань зайнятості. 136 людей з інвалідністю вже отримали наші послуги, звернувшись у такий спосіб.

Загалом, цього року за сприяння служби зайнятості області на комунальні підприємства, у сферу торгівлі, до закладів державного управління, комплексного обслуговування житлових об’єктів та ін. працевлаштовано 178 пошукачів з інвалідністю. Також 94 людини проходили профнавчання за професіями: адміністратор, обліковець з реєстрації бухгалтерських даних, кондитер, оператор з обробки інформації та програмного забезпечення, діловод, перукар, офіціант, офісний службовець (бухгалтерія) тощо.

5 осіб з інвалідністю отримали ваучер, для навчання вони обрали напрямки: психологія, медсестринство, медицина, соціальна робота. За облаштування 36 робочих місць працевлаштованих людей з інвалідністю роботодавці отримали компенсаційні виплати. Для створення комфортних умов праці було придбано комп’ютерну техніку, програмне забезпечення, офісні меблі, верстати, візок вантажний, лампи настільні тощо.

Якщо ви шукаєте роботу, звертайтеся до наших фахівців, ми завжди готові допомогти!

Call-центр Донецького обласного центру зайнятості: 0-800-33-61-67.