портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Підтримка міжнародної спільноти Донецької області з 29.01.24 по 03.02.2024

Опубліковано 09 лютого 2024 року, 13:59

Регіональний офіс міжнародного співробітництва створено у 2023 році задля співробітництва з міжнародними інституціями для вирішення проблем Донецької області. Наразі проводиться активна робота щодо забезпечення сталого проходження зимового періоду шляхом забезпечення населення та комунальних установ області необхідними товарами та устаткуванням.

Наприкінці січня, в рамках реалізації Проєкту USAID «DG East», обласні комунальні підприємства та Покровська територіальна громада отримали 10 дизельних генераторів потужністю 80кВт. Надана допомога дозволить забезпечити стале водо- та теплопостачання в умовах постійних військових дій.

Крім того, у 2024 році доставлено до Донецької області 200 од. термоковдр, 15 од. старлінків, 6900 листів фанери  та 11 од. комунальної техніки (2 од. колісних екскаваторів, 1 гусеничний екскаватор, 6 од. екскаваторів-навантажувачів та 2 од. телескопічних навантажувачів) для потреб обласних комунальних підприємств. Отримана комунальна техніка розподілена серед КП «Компанія «Вода Донбасу» (9 од.) та Святогірською громадою (2 од.). Зазначена допомога використовуються для ліквідації наслідків ворожих ракетних та артилерійських обстрілів критичної інфраструктури, під час розчищення завалів, допомоги прифронтовим селам і містам, де це можливо, у проведенні процесів відновлення роботи систем водопостачання та водовідведення. 

Генератор потужністю 900 кВт надійшов від польської гуманітарної організації «Rzadowa Agencja Rezerw Strategicznych» для потреб комунальних установ Покровської громади. «Цей генератор стане невід’ємною частиною нашої енергетичної інфраструктури. Він дозволить забезпечити ефективне функціонування однієї з котелень у нашій громаді навіть під час відключення світла та підтримувати стабільне теплопостачання для наших мешканців у холодну пору року» - зазначили представники Покровської міської військової адміністрації.

Також, мешканці Покровської громади отримали засоби для обігріву від «Міжнародної організації міграції» (МОМ). Зокрема, в місті Покровськ розподілено 570 обігрівачів серед мешканців пільгових категорій, із яких 130 — особи з інвалідністю та ті, хто опинився у складних життєвих обставинах і є отримувачами соціальної послуги «Догляд вдома». 

Благодійним Фондом «NEW WAY», за фінансової підтримки Республіки Кіпр, надано матеріали та устаткування комунальним підприємствам з водопостачання та водовідведення Добропільської та Костянтинівської територіальних громад для проведення швидких аварійних ремонтів.

Триває робота щодо надання допомоги мешканцям області із забезпечення твердим паливом. У Святогірській громаді продовжується адресна доставка паливних брикетів від ADRA International. В рамках проєкту допомогу отримають 814 домогосподарств у дев’яти населених пунктах Святогірської громади. Станом на 29 січня цього року команда ADRA Ukraine вже доставила 532 тони брикетів (по одній тоні на кожне домогосподарство). 

Крім того, силами ADRA Ukraine до с. Хрестище Святогірської громади доставлено побутові предмети для підтримання базових потреб мешканців, що постраждали від війни, а саме: меблі, засоби опалення, предмети побутової техніки для облаштування тимчасового житла. Допомога надана за підтримки SlovakAid, ADRA International, словацького ADRA Slovensko, японського (ADRA Japan) та чеського ADRA CZ представництв ADRA.

Зусиллями представників МОМ проведено перший етап видачі вугілля переселенцям з Авдіївки, які проживають в селищі Желанне Очеретинської громади. Співробітники Авдіївської міської військової адміністрації разом з комунальниками підприємства «СЄЗ» видали 63 тони вугілля родинам з числа внутрішньо переміщених осіб з Авдіївки. Паливо отримало 21 домогосподарство.

Також в межах ще одного проєкту USAID UCBI «Зміцнення громадської довіри в Україні» Бахмутська, Торецька, Соледарська, Часов’ярська, Сіверська,  Званівська, Великоновосілківська, Вугледарська, Очеретинська, Костянтинівська територіальні громади та Краматорська, Покровська, Маріупольські райдержадміністрації Донецької області отримали комплекти IT-обладнання. До їх складу входять ноутбуки, підсилювачі мобільного зв'язку, комплекси підсилення 4G, канцелярія та аптечки, які дозволять якісно надавати послуги населенню та виконувати адміністративні повноваження. Доставка та отримання таких наборів продовжується.