портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Підтримка роботодавців: компенсація витрат на оплату праці за працевлаштування ВПО під час дії воєнного стану

Опубліковано 23 лютого 2024 року, 11:20 , Донецький обласний центр зайнятості

Державна служба зайнятості пропонує низку активних програм підтримки роботодавців, спрямованих на сприяння у працевлаштуванні внутрішньо переміщених осіб. Одна з них – компенсація витрат на оплату праці за працевлаштування ВПО.

Порядок її надання регламентується постановою Кабінету Міністрів України № 331 від 20 березня 2022 року https://bit.ly/3wk5UVr

Виплата здійснюється щомісяця за кожну працевлаштовану особу, за яку роботодавцем сплачується єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, у розмірі 7 100 гривень. Загальна тривалість надання компенсації витрат не може перевищувати 3 місяців з дня працевлаштування особи (6 місяців у разі працевлаштування ВПО з інвалідністю).

Задля її отримання роботодавцю необхідно не раніше, ніж через п’ять календарних днів після працевлаштування особи, звернутися до центру зайнятості та надати необхідні документи. Також подати заяву на отримання виплат можна за допомогою порталу «Дія» за посиланням: https://bit.ly/3T45jjJ

Зазначимо, що дана компенсація надається за працевлаштування осіб, які отримали статус ВПО після введення воєнного стану в Україні.

Більш детально за посиланням: https://bit.ly/3JysFZQ

Якщо виникли питання, звертайтеся до call-центру Донецького обласного центру зайнятості 0-800-33-61-67.