портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Підведено підсумки всеукраїнського конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування»: Донеччина серед лідерів за кількістю наданих заявок та отриманих нагород

Опубліковано 22 грудня 2021 року, 14:54 , Департамент економіки облдержадміністрації

Донецька область стала лідером за кількістю нагород всеукраїнського конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2021 році.

Церемонія нагородження переможців відбулася 21 грудня.

Конкурс започаткований в Україні ще у 2012 році Центром експертизи реформ місцевого самоврядування Ради Європи в рамках загальноєвропейської ініціативи, а з 2014 року його організатором є Міністерство розвитку громад та територій України.

Цьогорічний конкурс є десятим та проходив за такими напрямами: згуртованість громади, організація системи надання медичних послуг на місцевому рівні в контексті реформи системи охорони здоров’я, реалізація проєктів стратегічного розвитку.

До участі у конкурсі надійшло 112 заявок, 16 з яких надані органами місцевого самоврядування Донецької області.

За підсумками ретельного розгляду практик, конкурсна комісія визначила 28 переможців. Найбільша кількість нагород у Донецької області – 6 переможців.

Список переможців від Донеччини:

Тема «Згуртованість громади»

У номінації «міські ради» (від 50 тисяч до 500 тисяч населення)

Спеціальна відзнака – Маріупольська міська рада Маріупольського району Донецької області, «Формування стійкої інфраструктури, а також популяризація та забезпечення зростання підтримки мікро, малого та середнього бізнесу в місті Маріуполь шляхом створення міського Центру підтримки та розвитку малого та середнього бізнесу».

Тема «Організація системи надання медичних послуг на місцевому рівні в контексті реформи системи охорони здоров’я»

У номінації «міські ради» (від 50 тисяч до 500 тисяч населення):

Диплом І ступеня – Маріупольська міська рада Маріупольського району Донецької області, «Попередження розвитку інфекційних захворювань та підвищення якості медичних послуг шляхом створення «Дитячого регіонального інфекційного центру на базі міської лікарні № 4 ім. І.К. Мацука»;

Диплом ІІ ступеня – Бахмутська міська рада Бахмутського району Донецької області, «Будівництво амбулаторії загальної практики сімейної медицини комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута» в селищі Опитне».

Спеціальна відзнака – Дружківська міська рада Краматорського району Донецької області, «ЗДОРОВА ГРОМАДА».

У номінації «міські ради» (до 50 тисяч населення):

Диплом І ступеня – Селидівська міська рада Покровського району Донецької області, «Впровадження сучасних первинних медичних послуг на території Селидівської міської територіальної громади».

Тема «Реалізація проєктів стратегічного розвитку»

У номінації «міські ради» (від 50 тисяч до 500 тисяч населення):

Диплом ІІ ступеня – Маріупольська міська рада Маріупольського району Донецької області, «Створення умов для розвитку і професійного росту молоді міста та впровадження інноваційних рішень за допомогою створення Центру розвитку стартапів «1991 Mariupol».


За матеріалами сайту Міністерства розвитку громад та територій України