портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Підвезення до шкіл дітей з прифронтових населених пунктів Донеччини відновиться після карантину

Опубліковано 21 квітня 2021 року, 09:02

Підвезення до шкіл дітей з найвіддаленіших прифронтових населених пунктів Донецької області відновиться одразу після завершення дистанційного навчання, введеного через карантинні заходи. 

Так, для 132 учнів Опитнянської загальноосвітньої школи навчання у дистанційному режимі проходить вже третій тиждень.

Вчителі опанували новітні технології, необхідні для організації дистанційного навчання. Вони кажуть, що діти сумлінно відвідують онлайнові уроки, не підключаються лише з поважних причин. Але учні визнають, що вже з нетерпінням чекають на повернення у класи.

З 2016 року до школи в Опитному  дітей, які мешкають у населених пунктах вздовж лінії розмежування,  підвозить автобус. У школі працює вихователька для супроводу дітей, завдання якої зранку зібрати учнів та доправити їх до школи, а після занять - додому.

“Кожного дня ми їдемо до Бахмутки, Пісків, Майорська, Отрадівки і підвозимо дітей до школи”, - розповідає  вихователька для супроводу дітей,  вчителька історії та правознавства Ніна Проценко.

Цього року завдяки рекомендаціям, наданим облдержадміністрацією відділу освіти Світлодарської міської ради,   з перевізником укладено угоду на перевезення 5 дітей (4 дітей з с. Жованки та 1 дитина з с. Піски) до зупинки в Майорську, де їх забирає шкільний автобус Опитнянської загальноосвітньої школи та разом із дітьми з Майорська підвозить до закладу освіти. 

В цілому дорога у 26 школярів та трьох вчителів займає близько півтори години. На час можуть впливати і погодні умови, і безпекова ситуація.