портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Питання щодо створення на Донеччині активних парків та мультифункціональних спортивних майданчиків розглянули на робочій нараді

Опубліковано 12 липня 2021 року, 12:01

Робоча нарада з підготовки локацій для реалізації соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України» в рамках програми Президента України «Здорова Україна» пройшла під головуванням заступника голови облдержадміністрації Вадима Філашкіна  у Краматорську  сьогодні, 12 липня.  

Участь у нараді, яка відбулась у форматі відеоконференції, взяли начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик, директор Донецького обласного центру фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» Сергій Головченко,  заступники голів виконавчих органів територіальних громад, до компетенції яких включено питання фізичної культури і спорту, керівники відповідних профільних структурних підрозділів, директори місцевих центрів «Спорт для всіх». 

На порядку денному першим розглянуто питання щодо підготовки локацій для реалізації соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України» у парках і скверах області. Активний парк передбачає наявність шести елементів (в т.ч. три обов’язкові – лавочка, шведська стінка, бруси/турнік). Наповнення активних парків найпростіше, щоб кожен мешканець, незалежно від території проживання, мав вільний доступ до можливості займатись спортом у будь-який час.  Першим активним парком у Донецькій області стане така локація в парку культури та відпочинку ім. О. С. Пушкіна м. Краматорськ та завершують підготовку ще 13 локацій, що будуть відкриватись найближчим часом.   

Також  розглянуто діяльність центрів фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх», як дієвої фахової спортивної установи. На теперішній  час в області працює обласний і 16 місцевих таких центрів, але дуже актуально розширення їх мережі. Для  кожної громади це можливість створювати умови для залучення мешканців громади до спортивного життя і активного дозвілля. За підсумками обговорення громадам, у яких відсутні такі установи, запропоновано розглянути питання щодо їх створення.

Одним із проєктів в рамках програми Президента України «Здорова Україна» є створення мультифункціональних спортивних майданчиків. Передбачається, що у Донецькій області з’являться 150 сучасних спортивних майданчиків. Фінансування цих проєктів буде здійснюватися на 80 % за рахунок державного бюджету (субвенція на реалізацію інфраструктурних проєктів та розвиток об’єктів соціально-культурної сфери), на 10 % - з обласного бюджету і не менш ніж 10 % - місцевого бюджету відповідної громади. Наразі ведеться опрацювання пропозицій щодо переліку їх адрес.

Під час наради наголосили на необхідності облаштування місць відпочинку на водоймах. «На теперішній час це питання постає дуже гостро, зважаючи на статистику загиблих. Зазначене питання безпосередньо стосується територіальних громад, і місцева влада має бути відповідальною за них. Як превентивні заходи - на облаштованих водних місцях було б доцільно розглянути питання щодо навчання плаванню, особливо дітей, та роз’яснення правил поводження на воді», - зазначив Вадим Філашкін. 


Інші новини за темою