портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Пластуни Донеччини на Франківщині: 10 насичених днів таборування

Опубліковано 02 липня 2024 року, 13:10 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

У червні пластуни і пластунки з Авдіївки, Добропілля, Запоріжжя, Павлограда та Вишневого мали можливість провести 10 насичених днів на мальовничій Франківщині. Цьогоріч табір організували для двох вікових груп: новацький (для дітей 6-11 років) та юнацький (12-15 років). Обидва табори мали назву «Земля велетнів» та були організовані Пластом Авдіївки за підтримки управління сім'ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації, Авдіївської міської військової адміністрації, а також численних партнерів.

Новачки досліджували важливість цілей сталого розвитку, знайомились із практиками збереження ресурсів нашої планети. Малеча вчилась сортувати сміття, піклуватися про довкілля, брала участь у різноманітних активностях: мандрувала мальовничими місцями, розпалювала вогнища, співала українські пісні, танцювала народні танці, грала, виготовляла солодощі, опановувала новацькі вмілості, а також вчилась бути командою та разом долати перешкоди.

Юнаки та юначки ж шукали відповіді на складні питання: що об'єднує перший підводний човен, перший ракетний двигун і перший гвинтокрил? Як вміння адаптуватися, бачити можливості та швидко реагувати на виклики пов'язані з мрією? А чи може вплинути на життя нашої планети кожен і кожна з учасників?

Окрім цікавих квестів та дискусій, представники юнацтва долали негоду, будуючи надійні укриття, самостійно готували їжу, опановували навички виживання в природі та долікарської допомоги, читали книги, дивились фільми. Також учасники табору мали можливість ознайомитись із біографіями відомих українців (І. Сікорський, Б. Гаврилишин, Л. Гузар), для яких мрія стала наснагою для великих звершень

Таборування на Франківщині стало для пластунів Донеччини незабутнім досвідом, що збагатив їх новими знаннями, друзями та надихнув на нові звершення.

Мрієте про незабутні пригоди, нові знання та друзів? Хочете здобути практичні навички та стати відповідальними громадянами? Пласт завжди радий новим членам! Приєднуйтесь до Пласту і вирушайте у захоплюючу подорож самопізнання, розвитку та єднання з природою!