портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Пластуни Донеччини передали Вифлеємський Вогонь Миру заступнику голови облдержадміністрації Юлії Костюніній

Опубліковано 11 грудня 2023 року, 19:02 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

11 грудня 2023 року виховники та юнацтво «Пласту» Донеччини передали Вифлеємський Вогонь Миру заступнику голови облдержадміністрації Юлії Костюніній.

Дарування Вифлеємського вогню — міжнародна щорічна скаутська акція до святкування Різдва Христового. Це поширення символічного благословенного вогню, запаленого на місці народження Христа. Як і в попередні роки, вогонь доправили з Вифлеєму до Відня, а звідти словацькі скаути довезли його до українсько-словацького кордону та передали українським прикордонникам і українським скаутським і пластунським організаціям.

«Дуже дякую, що завітали до нас із такою особливою місією. Сьогодні, в цей надскладний для України час, Вифлеємський Вогонь Миру надзвичайно потрібний кожному з нас і нашій країні, бо це символ спокою, надії та відродження. Цей вогонь об’єднує весь український народ. Він підсвічує те, в що ми віримо. А для українців віра одна на всіх – ми віримо, що це світло, ця дивовижна енергія добра і радості, яка долає всі кордони, принесе Україні перемогу», - подякувала пластунам Юлія Костюніна та зазначила, що цей Вогонь Миру буде передано на Донеччину. 

Також завтра запланована передача Вогню Миру і від скаутів Покровська.

Відсьогодні охочі можуть отримати Вогонь миру для свого дому на вокзалах українських міст. В «Укрзалізниці» повідомили, що 14 поїздів поширять його по Україні. Доставлять Вогонь Миру і на передову для наших захисників разом із різдвяними подарунками.