портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Погоджено обов'язкову евакуацію в примусовий спосіб з 27 населених пунктів Костянтинівської та Селидівської громад

Опубліковано 28 серпня 2024 року, 22:29

Сьогодні відбулось засідання Координаційного штабу з питань проведення обов'язкової евакуації населення в умовах воєнного стану. Очолила засідання Віце-прем'єр-міністерка України - Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук. 

Участь у засіданні Координаційного штабу взяли заступники голови Донецької облдержадміністрації Ігор Бойко та Олександр Шевченко, а також керівники структурних підрозділів ОДА. 

На порядку денному постали важливі питання, які стосуються Донеччини: організація евакуації цивільного населення зокрема, евакуація маломобільних та осіб похилого віку, відкриття додаткових евакуаційних маршрутів до Чернівецької, Закарпатської та Тернопільської областей.

Крім того, присутні розглянули стан опрацювання проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо врегулювання питання проведення обов’язкової евакуації, в тому числі у примусовий спосіб всіх категорій населення».

За результатами засідання було погоджено рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Донецької області про проведення обов’язкової евакуації в примусовий спосіб дітей з їхніми батьками, особами, які їх замінюють, або іншими законними представниками з Костянтинівської громади - м. Костянтинівка, сіл Іжевка, Безім’яне, Біла Гора, Білокузьминівка, Віролюбівка, Диліївка, Клинове, Майське, Маркове, Молочарка, Неліпівка, Новодмитрівка, Новомаркове, Олександро-Шультине, Попасне, Предтечине, Ступочки, Стінки, Федорівка, Червоне, а також Селидівської громади - с. Вишневе, Григорівка, Новоолексіївка, Петрівка, Пустинка, Юріївка Донецької області до безпечних регіонів.

Щоденно на території області працює від 15 до 25 спільних евакуаційних груп. Транспортне забезпечення здійснюють БФ «Янголи Спасіння», місія «Проліска», БО «БФ Схід-СОС», БО «Спасемо Україну». У Покровську організовано збірний пункт евакуації, де проводиться реєстрація на евакуаційні потяги та формуються відомості на виплату разової грошової допомоги цивільному населенню, яке евакуюється.