портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Покровський центр комплексної реабілітації працює на Закарпатті

Опубліковано 15 травня 2024 року, 11:02 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Минув місяць як Покровський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Милосердя» було релоковано до безпечного регіону України - с. Нересниця Закарпатської області.

Рішення щодо переміщення Центру було непростим, але вкрай необхідним і пов’язано із суттєвим погіршенням ситуації в області, яка стала небезпечною. Основна мета релокації - збереження життя і здоров’я отримувачів реабілітаційних послуг, колективу Центру та продовження процесу забезпечення безоплатними реабілітаційними послугами.

Питання релокації знаходилось під особистим контролем керівництва Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, облдержадміністрації,  Покровської міської військової адміністрації.

Закарпаття гостинно та з любов’ю зустріло вихованців з їх родинами та колектив Центру.

Нересниця - це мальовниче село на Закартпатті. На території села зливаються дві річки - Тересва і Лужанка, де відбувається масовий нерест риби, тому, за переказами, село дістало назву від слова «нерест»— Нересниця.

Вихованців з родинами розміщено у приміщеннях, які відремонтовані та адаптовані до потреб осіб з інвалідністю та маломобільних верств населення, в тому числі  і для комфортного проживання.

Процес реабілітації поступово налагоджується. Наразі в Центрі організовані щоденні заняття у дві зміни з 15 вихованцями (групи до 8 осіб у супроводі їх родин) в звичайному форматі, а також з 23 вихованцями - в дистанційному форматі.

В умовах сьогодення фахівцями Центру забезпечено надання психолого - педагогічної, фізичної та соціальної реабілітації, проводяться заняття з ерготерапії, які впливають на покращення ментального стану здоров’я. Також у дистанційному форматі організовані заняття з вчителем-логопедом.

Вихованці та їх родини забезпечені турботою та підтримкою Покровської військової адміністрації, Нересницької територіальної громади, благодійних організацій тощо. Для дітей та їх родин організовуються розважальні та пізнавальні заходи, зокрема відвідування місцевих закладів культури, в яких артисти цирку та театру дарують позитивні емоції та відмінний настрій.

Колектив Покровського центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Милосердя», вихованці та їх родини вдячні за теплий прийом та турботу у цей непростий час.

З вірою в найкраще, Покровський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Милосердя» продовжує вносити свій внесок у збереження та розвиток системи надання реабілітаційних послуг.