портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Поліцейські Донеччини буквально під обстрілами евакуюють людей із Лиманської громади

Опубліковано 29 квітня 2022 року, 20:27

Людей із Лиманської громади поліцейські Донеччини евакуюють буквально під обстрілами.  Про це начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко повідомив у Facebook.

Сьогодні вдалося вивезти 80 - у тому числі 18 дітей і двох осіб з інвалідністю. 

Евакуація проводиться як організовано, так і індивідуально: люди збираються у визначеному місці евакуації, а хто не здатен пересуватися самостійно - того вивозять з дому.

«Вкотре звертаюся до жителів області, особливо до тих, хто проживає впритул до лінії розмежування: виїжджайте, рятуйте своє життя, росіяни не зважають на мирне населення, вони прийшли на нашу землю вбивати!», -  закликав очільник області. 

Він додав, що вдячний кожному, хто дослухався рекомендацій і виїхав.  Наразі на території, яку нині контролює українська влада, залишається близько 370 тисяч населення. До початку широкомасштабного вторгнення на контрольованій Україною частині Донеччини постійно проживало близько 1 мільйона 640 тисяч людей. 

«Особливі слова моєї вдячності - тим, хто ризикуючи своїм життям, вивозить у безпечні місця людей інших», - написав Павло Кириленко.