портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Поліція Донеччини вилучила на деокупованих територіях майже 1700 вибухонебезпечних предметів

Опубліковано 17 жовтня 2022 року, 16:49

Вибухотехнічна служба поліції допомагає очищувати визволені міста і села від мін, розтяжок і нерозірваних снарядів. Щодня поліцейські здійснюють до 20 виїздів. Разом із вибухотехніками працюють кінологи з натренованими на пошук зброї та вибухівки службовими собаками, повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області.

Загалом спільно з піротехніками ДСНС у Краматорському районі наразі розміновано понад 400 га. Знайдені вибухові «сюрпризи» знешкоджуються на місці або спеціальних полігонах.

Крім того, зброю виявляли в результаті контрдиверсійного відпрацювання. Зі схованок, залишених рашистами, вилучено вогнепальну зброю та гранатомети, 66 снарядів калібру 152 мм, 49 протитанкових мін, 28 мінометних снарядів, 300 вишибних зарядів, 116 гранат і ще понад 100 вибухових пристроїв, 4 тисячі набоїв, понад 2 кг порохового заряду, а також заборонену символіку. Таким чином поліцейські запобігли вчиненню диверсій, терактів, а також не допустили потрапляння нелегальної зброї до рук криміналітету. Загалом з початку деокупаційних заходів поліція вилучила 1674 вибухонебезпечних предмети.