портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Полтавщина продовжує зустрічати переселенців з Донеччини

Опубліковано 11 серпня 2024 року, 19:25

10 серпня ще чотири родини з дітьми з Новогродівської та Гродівської громад були евакуйовані до м.Решетилівка Полтавської області.

У межах співпраці з УВКБ ООН в гуртожитку Державного навчального закладу «Решетилівський професійний аграрний ліцей імені I.Г. Боровенського» нещодавно завершені комплексні роботи з облаштування приміщень для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.

Перші сім’ї з Донеччини приїхали до комфортного гуртожитку на початку цього тижня, й дитячі голоси продовжують наповнювати відновлений решетилівський шелтер.

За сприяння Донецької облдержадміністрації до евакуації родин залучили транспортні засоби Новогродівської ТГ, а також Гуманітарного центру Проліска-Дніпро. До речі, дорогою до Полтавщини благодійники забезпечили кожного члена родини гігієнічним набором, а представники Проліска-Полтава зустріли внутрішньо переміщених осіб прямо у гуртожитку й переселенці мали можливість одразу отримати психологічну та правову допомогу.

Шелтер оснащений усім необхідним для комфортного проживання. Поряд з гуртожитком ліс та цілий спортивний комплекс просто неба. А головне - щирі люди, які готові в тилу надавати всебічну допомогу донеччанам.

Щира дяка Полтавській обласній військовій адміністрації, Решетилівській міській раді, Управлінню Верховного комісара ООН у справах біженців, усім благодійним та міжнародним організаціям за підтримку населення Донецького регіону, яке постраждало від збройної агресії росії.